Antalya’nın Kabak Tatlısı Tescillendi

image-full Bizim Tarifler
22 Ekim 2021

Antalya’nın Kabak Tatlısı Tescillendi ornament
22 Ekim 2021

Antalya’nın güzide lezzeti kabak tatlısı, coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Bal kabağından yapılan, üzerine tahin ve dövülmüş ceviz serpilerek ikram edilen nefis kabak tatlısı, artık Antalya’nın tescilli lezzeti…

Piyaz, zeytin, karyağdı armut, tavşan yüreği, avokado, yenidünya, gülüklü çorba, portakal gibi lezzetlerin ardından, kabak tatlısı da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü yoğun çalışmaların ardından Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesini aldı.

Coğrafi işaret ve tescil belgeleri, Türkiye’nin dünden bugüne sayısız medeniyete ev sahipliği yaparak biriktirdiği kültürel zenginliğin ve değerlerin kendine has özelliklerini koruma altına almayı amaçlıyor. Ve ürünleri, yemekleri ülkemize ve dünyaya armağan eden kentlerin işaretlerini koyarak birlikte anılmasını sağlıyor.

Coğrafi işaret tescil belgesi alan ürünler kentle bütünleşiyor ve kentin turizm ve tanıtım çalışmalarına ciddi anlamda katkı sağlıyor. Kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, coğrafi işaretli ürünleri deneyimleme yarışına giriyor.

Bu kadar bahsedip tarifini vermeden olmaz.

Bu tarifimizle kabak tatlısı lezzetini evinizde yakalamanız çok kolay. Afiyet olsun!