Karpuzdan Dekorasyon Olur Mu? Oluyormuş!

Karpuzdan Dekorasyon Olur Mu? Oluyormuş! ornament
7 Ekim 2021

Siz hiç salonunuza, odanıza ya da evinizin herhangi bir köşesine dekoratif amaçla karpuz koymayı düşündünüz mü? Ben şahsen hiç düşünmemiştim, hala da düşünebilirmişim gibi hissetmiyorum; ancak görünen o ki herkes benimle aynı fikirde değil!

Karpuz dediğime bakmayın, bu karpuz öyle bildiğimiz karpuzlardan değil elbet. Markette vura vura seçtiğimiz, ‘kelek’ çıktığında üzüldüğümüz, bir yandan tatlı tatlı tadına varıp bir yandan sıkıla sıkıla çekirdeklerini ayıkladığımız meyve karpuzdan bahsetmeyeceğim bugün size.

Bu karpuzlar, tamamen dekoratif amaçlarla üretilen küp şeklinde karpuzlar!

Japonya, Kagawa’da yetiştirilen küp karpuzlar, üretimine 1978’de başlanmış bir çeşit karpuz türü. Bu karpuzların tadı bildiğimiz karpuz tadına kesinlikle benzemiyor, yani kişiler tarafından tüketim amacıyla tercih edilmiyor. Daha önce de belirttiğim gibi, bu karpuzlar tamamen sergileme/dekorasyon amacıyla üretilmiş ve günümüzde de amacına uygun kullanılan karpuzlar. Üstelik fiyatları da oldukça pahalı. Küp karpuzların 100 ila 150 dolar arasında değişen bir fiyat aralığı mevcut.

Sanılanın aksine, bu karpuzlar anavatanları Japonya’da da öyle pek popüler değil. ‘Japonya’da her evde mutlaka bir küp karpuz bulunur.’ gibi bir durum tahmin edebileceğiniz üzere yok. Hatta öyle ki bu karpuzlar Japonya’da üretilmelerine rağmen; şekil, kullanım amacı, fiyat, tat gibi sebeplerden ötürü Japonları bile şaşırtıyormuş!

Yazının başında da belirttiğim gibi, küp karpuzdan dekorasyon fikri beni pek heyecanlandırmadı; ancak ilk duyduğumda çokça şaşırdım tabii. ?

Sizlerin kulağına nasıl geliyor böylesi bir fikir? Evinize küp karpuz almayı düşünür müsünüz?