Mangalda Mısır Pişirmenin Püf Noktaları

image-full Bizim Tarifler
22 Ekim 2021

Mangalda Mısır Pişirmenin Püf Noktaları ornament
22 Ekim 2021

Mangalda mısır pişirmek satın almadan çeşnilendirmeye kadar uzanan, eşsiz bir ziyafet haline gelen bir süreçtir.

Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden biri olan mısırı, mangalda pişirebilebileceğimiz gibi, suda da haşlayabilliriz. Bu haşlama ve mangalda pişirme noktalardan bazı dikkat etmemiz gereken püf noktalar vardır.

Mısır alırken olabildiğince yeni toplanmış olmasına dikkat etmemiz gerekir. Mısırın kabukları yeşil ve sert, ucu ise hafif ıslak ve sarımtırak olmalıdır. Ayrıca, sıkı ve dolgun olması daha iyi olacaktır.

Mısırın kabukları: 

Mısır kabuklarını soymak ya da öylece bırakmak tercihi bağlıdır. Mangalda pişirmek için kabuklarının soyulmuş olması mısırın tadını daha yoğun bir fümeye ulaştıracaktır. Diğer bir yol olarak, mısırları kabuklu bir şekilde su dolu bir kapta 15 dakika bekletebiliriz ve böylece mangalda pişirdiğimiz mısırlar buharda pişmiş gibi lezzetli olacaktır.

Mangalda pişirirken:

Mangalımızı iyice harlanmış olmalıdır. Mısırların kabuğu ayrıldıysa mısırları zeytinyağı ile fırçalamamız iyi olacaktır. Yanmaması için tereyağı kullanmamamız gerekiyor. Mısırlar kabuksuz ise 10 dakika, kabuklu ise 15 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Pişirirken mısırları sık sık çevirmemiz gerekmekte ve mangalın ızgaralarına paralel olması gerekmektedir.

Çeşnilendirin:

Damak tadınıza göre sade veye tuz ya da karabiber ile çeşnilendirerek tüketebilirsiniz. Mısırı çeşnilendirmek için farklı çeşniler kullanabilirsiniz.

Tereyağı, tuz ve karabiber ile geleneksel bir çeşni kullanabilir veya mayonez, peynir ve kırmızı biber gibi farklı tatlar kullanabilirsiniz. Yoğurt ve limonu karıştırmak ise farklı bir tat sağlayacaktır. Uzakdoğu lezzetlerini sağlamak için soya sosu, bal ve susam çekirdekleri kullanabilirsiniz. Damak zevkinize göre bunları ayrı ayrı ya da beraber kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.