Mardin Lezzetleri

image-full Didem Erik
7 Ekim 2021

Mardin Lezzetleri ornament
7 Ekim 2021

Yemek yemeyi sever misiniz? Ben çok severim! Bugün Mardin’deyiz o halde! Mardin’in tarihi havası içinde gezerken tabi ki çok yoruldum ama gitmeden önce “nerede ne yiyeceğim?”in planlamasını yaparak gittim. ?

Öncelikle Mardin diyince benim aklıma ilk olarak “sıra gecesi” geliyor. Bunun için hemen bir organizasyon yapmaya çalıştım. Her yerde bulamıyorsunuz. Olan yerler de rezervasyonla alıyor. Haliyle benim size tavsiyem, mutlaka gitmeden organize etmeye çalışın. Ben Bağdadi’de uygun yer bularak rezervasyonumu gerçekleştirdim. Biz 4 kişiydik, yer bulmamız kolay oldu ancak kalabalık grup olarak giderseniz yer bulmanız daha zor olabilir. Tabii diğer yandan kalabalık bir grupla giderseniz daha çok eğlenebilirsiniz. Burada çok güzel yemekler yedik. Mezelerimiz vardı, hepsi lezzetliydi. Kaburga dolmasını kesinlikle yemeniz lazım! Harikaydı… Belli bir süre sonra herkes oynayamaya başladı. Ortam çok güzeldi…

Bir sonraki gün öğle yemeği için Cercis Murat Konağı’nı tercih ettik. Biz gündüz gittiğimiz için müsait idi ancak akşam saatlerinde çok dolu olduğundan rezervasyonsuz müşteri kabul etmiyorlarmış. Burada fix bir menü var ve sırayla geliyor. İlk olarak soğanlı yoğurt çorbası içtik. Ara sıcak da sebzeli enginar dolması vardı. Ana yemekte ise Dobo. İsmi çok enteresan değil mi? Tadı harikaydı. Dobo; Süryani mutfağına ait, bademiyle, sarımsağıyla enfes bir kuzu eti yemeği. Yanında da Diyarbakır pirinciyle yapılmış bir pilav vardı.

Size tavsiyem, sonbaharda güzel bir Mardin organizasyonu yapmanız ve bu lezzetlerle tanışmanız!