Ürdün’de Çifte Kutlama: Dev Falafel Rekoru

Ürdün’de Çifte Kutlama: Dev Falafel Rekoru ornament
22 Ekim 2021

Bugün 12 Haziran Uluslararası Falafel Günü!

Tüm dünyada kutlanan bu özel günün şerefine tam da günün anlam ve önemine yakışır bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Falafelin çıkış noktası Orta Doğu coğrafyası olsa da günümüzde dünyanın çeşitli yerlerinde oldukça popülerleşmiş bir yiyecek haline geldiği söylenebilir; ancak elbette tüm dünyanın yakın markaja aldığı bu yiyecek, ne olursa olsun, Orta Doğu’nun adeta göz bebeği! Neden böyle söylediğimi az sonra daha iyi anlayacaksınız.

Belki bilenler vardır, 25 Mayıs Ürdün için önemli bir tarih. Ürdün halkı her yıl bu tarihte ülkelerinin bağımsızlığını kutluyor.

25 Mayıs 2019 Bağımsızlık Günü’nde ise Ürdün Hilton Dead Sea Resort & Spa bu kutlamalara farklı bir boyut kazandırdı! Farklı bir boyut kazandırmak derken, kelimenin tam anlamıyla bunu yaptı… Hilton ekibi, dünyanın en büyük falafelini yapıp yepyeni bir rekora imza atmak üzere kolları sıvadı!

45 dakikalık hummalı bir ekip çalışmasının ardından ortaya çıkan falafel, tamı tamına 101.5 kg ağırlığındaydı! Daha önceki denemelere kıyasla ağırlık açısından rakiplerine fark atmayı başaran bu falafel amacına ulaştı ve dünya rekoru kırarak Guinness Dünya Rekorları’na adını altın harflerle yazdırdı. 2021 yılı itibariyle Ürdün’de kırılan bu rekor hala iddiasını sürdürüyor. Öyle ki üzerinden iki yıl geçmiş olmasına karşın hala bu rekoru geçebilen bir ülke mevcut değil.

Hazırlanan bu dev falafelin ne kadar büyük ve ağır olduğunu gözünüzde canlandırabilmeniz için şöyle bir örnek vereyim: Bu falafel, 16 adet bowling topunun bir araya geldiği takdirde oluşturacağı ağırlıkla eşit ağırlıkta!

Bu haberin üzerine falafel yemek sanırım şart oldu… Hem bana hem de tüm falafel yiyeceklere afiyet olsun.

12 Haziran Uluslararası Falafel Günü kutlu olsun!