Çikolatalı Swiss Roll (İsviçre Mutfağı)
Süresi
50 dk.
Zorluk
Orta
Porsiyon
2-4 kişilik
- Un (1 Çay Bardağı)
- Kabartma Tozu (1 Paket)
- Tuz (1 Çimdik)
- Yumurta (4 Adet)
- Toz Şeker (1 Su Bardağı)
- Vanilya (1 Paket)
- Kakao (0.5 Çay Bardağı)
- Krema (1 Paket)
- Sıvı Yağ (2 Yemek Kaşığı)
- Çikolata (150 Gram)
- Granül Kahve (1 Çay Kaşığı)
Çikolatalı Swiss Roll (İsviçre Mutfağı) Tarifi
ADIM 1
Yumurta ve toz şeker köpürtün. Sıvı yağ ve nescafeyi ekleyip çırpmaya devam edin.
ADIM 2
Un, kakao, vanilin, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Bu karışımı yumurtaların üzene yavaş yavaş döküp kısa süreli çırpın.
ADIM 3
30×40 ebatlarındaki fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerini yağlayın. Ve kek harcını döküp 175 derecelik ısıtılmış fırında 10 dk. Kadar pişirin. Dikkat edin kuruyup sertleşmesin.
ADIM 4
Tezgaha kek boyutunda yağlı kağıt serip üzerine kakao eleyin. Keki fırından alır almaz hemen kakaonun üzerine ters çevirip yerleştirin. Ve üstte kalan yağlı kağıdı çıkarın.
ADIM 5
Keki güzelce rulo yapıp gerekirse 1 gece dinlendirin. Kreması için. 120 gr. krema ve 150 gr. çikolatayı benmari usulü eritip soğutun.
ADIM 6
240 gr. soğuk kremayı hafif katılaşana kadar çırpın. Üzerine soğuyan ganajı ekleyip tekrar çırpmaya devam edin. Fazla çırparsanız yağ ayrışacak ve kremanız bozulacaktır. Katılaştığını gördüğünüzde bırakın.
ADIM 7
Keki açıp üzerine kremayı sürün ve rulo yapın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.